Vitamintilskudd mot vinterdepresjoner

Om vinteren faller temperaturen og det blir mørkere. Plutselig er det mange som sier at “nå er det influensa-sesong”, eller bør forkjølet og sier at det er “noe som går for tiden”. Hvordan henger egentlig dette sammen, og hva kan man gjøre for å holde seg frisk gjennom den kalde tiden? Det skal vi ta for oss i denne artikkelen.

vitamintilskudd mot depresjon

Hvorfor blir vi sykere om vinteren?

Det er en litt sammensatt grunn. Forskning viser at man oppholder seg mer inne på vinterstid, enn hva man gjør resten av året. Man oppholder seg gjerne i lokaler, med mange mennesker, med klimaanlegg og luften blir sirkulert. Bakterier og virus kan da mye lettere smitte deg, da du oppholder deg lengre i et rom hvor det, med høy sannsynlighet, er smittebærere. Med vinteren kommer også problemer relatert til søvn, noe som kan redusere kroppens naturlige immunitet mot sykdommer.

Kaldere temperatur ute og lite sollys kan også bidra til at immunsystemet i kroppene våre blir svekket. Ved å få sollys på huden vår, kan kroppen danne eget vitamin D, som er en av de viktigste byggesteinene i vårt immunsystem.

Så spørsmålet vi alle lurer på er om hvordan vi kan forebygge og behandle slike sykdommer, på denne tiden av året.

Vitaminer og tilskudd beskytter og ivaretar kroppen

Forskning viser at større doser vitamin C kan ta knekken på mye rart. Undersøkelse viste at Vitamin C motvirket alle slags virusinfeksjoner og sykdom forårsaket av bakterier. Mange opplever også smerter i forbindelse med sykdom, gjerne forårsaket av feber (hodepine, smerter i muskler og ledd). Det viser seg at høye doser med vitamintilskudd, gjerne hvor vitamin C er dominerende, virket smertelindrende. Betennelser blir dempet fortere med mer vitaminer og det kan også skje at sår gror fortere. Det virker også forebyggende til sykdom, så det er naturens eget vidundermiddel.